Campagne Zonnestad in Mariakerke

Sinds februari 2022 voert de lokale energiecoöperatie Energent onder de noemer Zonnestad een campagne voor meer zonnepanelen in Mariakerke. Dit is het vervolg van een succesvolle campagne in de Dampoortwijk, waar een verdubbeling van de zonnestroom werd gerealiseerd in 2020.

Meer zonnepanelen verhogen het aandeel aan hernieuwbare energie en zo zal Mariakerke steeds duurzamer en klimaatneutraler worden. Daar kan jij aan meewerken!

Zonnepanelen, nu nog?

Ook nu de energieprijzen terug wat normaliseren, blijven zonnepanelen rendabel en betalen ze zich terug op gemiddeld 7 jaar. Via een energielening bij jouw bank, of via de Vlaamse MijnVerbouwLening, betaal je in sommige gevallen bovendien minder af dan je maandelijks op je energierekening bespaart.

Daarnaast voorzie je met zonnepanelen jouw huis van duurzame zonnestroom, goed voor je portemonnee en voor het klimaat!

Hoe werkt deze campagne?

De campagne Zonnestad wil je gratis adviseren over jouw situatie en je begeleiden bij het aanvragen van een offerte en plaatsing.

  1. Meld je aan via www.zonnestad.be en ontvang meteen vrijblijvend advies. Zijn zonnepanelen nuttig voor jouw huis? Waar let je best op bij je keuze? En waar kan je terecht voor een lening? De adviseur beantwoordt al je vragen.
  2. Heb je na het advies nog steeds interesse, dan komt de partner-aannemer langs om een definitieve offerte op te stellen. Deze aannemer werd geselecteerd op basis van een (kwalitatieve) groepsaankoop.
  3. Zonnestad volgt tijdens en na de plaatsing van jouw zonnepanelen alles mee op. We blijven dus beschikbaar als aanspreekpunt voor al je vragen.

Sinds de start van de campagne in 2022 werden kregen reeds 140 personen advies en werden 70 installaties geplaatst!

met de steun van: