Hoe werkt het?

  1. Advies op maat: Vul het aanmeldingsformulier in met de gegevens over jouw dak en verbruik. Een Zonnestad-adviseur bezorgt jou op basis van deze info en satellietbeelden binnen de 7 werkdagen een advies op maat. Je kiest zelf of dit via mail of telefonisch wordt toegelicht. Dit advies geeft je inzicht in hoe jouw installatie er volgens ons idealiter uitziet, alsook in de richtprijs, verwachte opbrengst en besparing, en de terugverdientijd van dit voorstel.
  2. Aanvraag vrijblijvend offertebezoek: Bevalt ons voorstel jou? Dan kan je een vrijblijvende detailofferte opvragen bij één van de door ons geselecteerde aannemers. De aannemer neemt binnen de 7 werkdagen contact met jou op voor het inplannen van een offertebezoek. 
  3. OffertebezoekOp basis van het voorstel van Zonnestad en de bevindingen ter plaatse, maakt de aannemer een vrijblijvende detailofferte op. Zonnestad kijkt de offerte nog even voor je na, zo ben je zeker van een scherpe groepsprijs en hoge kwaliteitsnormen. 
  4. Bevestiging offerte: Tevreden van de offerte? Stuur ze dan ondertekend terug naar de aannemer én Zonnestad, zo kunnen we jouw traject mee opvolgen. Vanaf ondertekening ga je een aankoopverplichting aan. 
  5. Plaatsing: Bij het offertebezoek krijg je een indicatieve plaatsingsdatum (gemiddeld 2 à 4 maanden na het ondertekenen van de offerte). Omdat het plaatsen van zonne-installaties sterk onderhevig is aan weersomstandigheden, zal de aannemer je pas 2 à 4 weken op voorhand een concreet voorstel kunnen doen.
  6. Keuring en ingebruikname: De aannemer zorgt dat er binnen de maand een keurder langskomt. Na een positief keuringsverslag meldt de aannemer je installatie bij Fluvius. Vanaf nu kan je zelf je zonnestroom beginnen opwekken!